Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Kauzu Glance House polícia uzavrela. Čaká sa na prokuratúru

Ilustračná snímka Foto: TASR/Tomáš Doboš

Jediným obvineným v prípade je bývalý šéf katastra v Senci Igor Svitek, ktorý v roku 2012 prevod nehnuteľnosti schválil.

Bratislava 30. júna (TASR) - Polícia podľa denníka SME po 950 dňoch uzavrela vyšetrovanie kauzy Glance House, v ktorej bývalý šéf prokuratúry Dobroslav Trnka umožnil prevod zablokovanej novostavby na firmy blízke Mariánovi Kočnerovi. Či niekto z hlavných aktérov prípadu pôjde napokon pred súd, rozhodne prokuratúra.

Trnka a Kočner v kauze figurujú v pozícii svedkov. Koniec vyšetrovania denníku potvrdila Krajská prokuratúra v Trnave, ktorá nad prípadom vykonáva dozor. Jediným obvineným v prípade je bývalý šéf katastra v Senci Igor Svitek, ktorý v roku 2012 prevod nehnuteľnosti schválil.

Konal na základe Trnkovho listu, v ktorom ešte ako námestník generálneho prokurátora vydal súhlas na prevod domu v Bernolákove, hoci ho blokovala špeciálna prokuratúra, ktorá vyšetrovala podozrenia z podvodu medzi bývalými spoločníkmi developerskej firmy, pripomína denník na druhej strane v článku s názvom "Kauzu Glance House uzavreli".