Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Každý ôsmy lístok na vlak štátnej ZSSK si cestujúci kúpia v Bratislave

Na snímke cestujúci si kupujú vo vlaku lístok od sprievodcu v sobotu 13. októbra 2012. Foto: TASR/Pavol Remiaš

Podľa hovorkyne ZSSK Jany Morháčovej sa totiž z vyše 30 miliónov cestovných lístkov vydaných na Slovensku za minulý rok, predalo práve v pokladniciach v hlavnom meste 3,5 milióna.

Bratislava 17. apríla (TASR) - Každý ôsmy lístok na vlak štátneho dopravcu Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) si cestujúci kúpia v Bratislave. Podľa hovorkyne ZSSK Jany Morháčovej sa totiž z vyše 30 miliónov cestovných lístkov vydaných na Slovensku za minulý rok, predalo práve v pokladniciach v hlavnom meste 3,5 milióna.

"Pre porovnanie, druhý najväčší železničný uzol v Košiciach vydá ročne 1,3 milióna kusov cestovných dokladov," doplnila Morháčová. Keďže sa takto v Bratislave ročne vydá 12 % lístkov, rozhodol sa štátny dopravca otvoriť nové predajné miesto cestovných lístkov v historickom centre Bratislavy, v podchode na Hodžovom námestí. "Je to siedme miesto predaja lístkov na území metropoly," dodala Morháčová.

Napriek rastu záujmu o internetový predaj, zostávajú pokladnice hlavným predajným kanálom pri nakupovaní cestovných lístkov. "V novom centre sa k bežnému nákupu pridáva aj komplexný informačný servis či doplnkové služby," dodal riaditeľ úseku obchodu ZSSK Jozef Schmidt.

Na jednom mieste sa tak cestujúci dozvie napríklad ako skombinovať niekoľko vlakov pri ceste do Madridu, kedy má nárok na odškodnenie, alebo ako si zlacniť dopravu železnicou na Slovensku na rok dopredu.

Nové zákaznícke centrum na Hodžovom námestí v Bratislave je otvorené denne od 8.00 h do 18.00 h. Je to tretie centrum komplexných služieb pre cestujúcich na území hlavného mesta. V súčasnosti sú pre cestujúcich k dispozícii zákaznícke centrá štátneho dopravcu v 10 mestách na celom území Slovenska.