Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

KBS pripravila nový projekt s názvom Advent so sv. Jánom Pavlom II.

Na archívnej snímke z 26. januára 1999 pápež Ján Pavol II. máva veriacim v St. Louise. Foto: TASR/AP

Konferencia biskupov Slovenska (KBS) pripravila nový projekt s názvom Advent so sv. Jánom Pavlom II. , ktorý je určený pre všetkých ľudí dobrej vôle.

Bratislava 27. novembra (TASR) - Konferencia biskupov Slovenska (KBS) pripravila nový projekt s názvom Advent so sv. Jánom Pavlom II., ktorý je určený pre všetkých ľudí dobrej vôle.

Projekt sa začne na prvú adventnú nedeľu - 30. novembra 2014 a potrvá do 1. januára 2015. V tomto období budú môcť záujemcovia získať každý deň na e-mail myšlienku od poľského pápeža. Budú to rôzne zamyslenia, výzvy, prosby a povzbudenia, ktoré pomôžu ľuďom lepšie prežiť čas prípravy na Vianoce a dni krátko po nich. Ide o myšlienky, ktoré sv. Ján Pavol II. povedal v čase, keď pôsobil ako pápež. Pochádzajú z posolstiev, homílií a listov. Z talianskeho jazyka ich preložili dobrovoľníci projektu.

"Pre nás všetkých zostávajú v pamäti veľmi silné slová sv. Jána Pavla II., ktorými povzbudzoval ľudí prekonať vnútorný strach: 'Nebojte sa! Otvorte, dokorán roztvorte dvere Kristovi',"
vyzdvihol v súvislosti s projektom predseda KBS, bratislavský arcibiskup Stanislav Zvolenský.

Nový projekt nadväzuje na tri podobné projekty z minulosti. Prvým bolo putovanie relikvie sv. Cyrila v USA a v Kanade v roku 2013, ktoré interaktívne sledovalo okolo 300 ľudí. Ďalším boli zamyslenia biskupov na adventnú alebo vianočnú tému (2013). Vyše 30 myšlienok dostalo vtedy viac ako 4000 zaregistrovaných záujemcov. Posledným projektom, do ktorého sa zapojilo okolo 12.000 ľudí, bol projekt zamyslení "Pôst so Svätým Otcom Františkom" v roku 2014. Tí, ktorí sa zapojili do posledného z nich, sú v ďalšom automaticky prihlásení.

Záujemcovia o nový projekt Advent so sv. Jánom Pavlom II. sa môžu prihlásiť na internetovej stránke advent.kbs.sk.

Tí, čo nemajú možnosť dostávať zamyslenia na e-mail, ich nájdu každý deň na stránke projektu, informovala Tlačová kancelária KBS v Bratislave.