Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Biskupi: Pápež vymenoval za apoštolského nuncia G. Ottonella

Giacomo Ottonela Foto: TASR

Nový nuncius na Slovensku, Giacomo Guido Ottonello sa narodil 29. augusta 1946 v Taliansku.

Bratislava 1. apríla (TASR) - Pápež František vymenoval za apoštolského nuncia na Slovensku arcibiskupa Giacoma Guida Ottonella, doterajšieho apoštolského nuncia v Ekvádore. TASR o tom dnes informovala tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska.

V úrade apoštolského nuncia na Slovensku nahradí Maria Giordanu, ktorý v úrade končí pre dosiahnutie kánonickým právom predpísanej vekovej hranice.

"Svätý Otec František vymenoval za nového apoštolského nuncia v Slovenskej republike Giacoma Guida Ottonella, titulárneho arcibiskupa sasabského a doterajšieho apoštolského nuncia v Ekvádore," informovala dnes napoludnie Apoštolská nunciatúra na Slovensku.

Giacomo Guido Ottonello sa narodil 29. augusta 1946 v Masone (Janov - Taliansko). Kňazskú vysviacku prijal 29. júna 1971 a bol inkardinovaný do diecézy v Acqui. Získal doktorát z teológie. Do diplomatických služieb Svätej Stolice vstúpil 25. marca 1980. Následne pôsobil na pápežskom zastúpení v Pakistane, Salvádore, Libanone, vo Francúzsku, v Španielsku a Poľsku. Za apoštolského nuncia v Paname ho vymenovali 29. novembra 1999 a potom v Ekvádore 26. februára 2005. Ovláda francúzsky, španielsky a anglický jazyk.