Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Vznikol portál o činnosti pracovnej skupiny KBS k utečeneckej kríze

Ilustračné foto Foto: TASR

Vytvorili ju po povzbudení pápeža Františka, ktorý vyzval európske cirkvi na pomoc a solidaritu voči utečencom.

Bratislava 30. novembra (TASR) - Konferencia biskupov Slovenska (KBS) spustila v týchto dňoch novú internetovú stránku - utecenci.kbs.sk.

Táto stránka informuje o činnosti pracovnej skupiny KBS zameranej na utečeneckú krízu a o aktivitách jej členov. Vytvorili ju po povzbudení pápeža Františka, ktorý vyzval európske cirkvi na pomoc a solidaritu voči utečencom.

Na stránke je slovník pojmov i často kladené otázky. K dispozícii je aj leták s informáciami o migrantoch, utečencoch a azylantoch, ktorý vydala Slovenská katolícka charita (SKCH) v spolupráci s KBS.

"Cieľom pracovnej skupiny je zvýšiť pripravenosť Katolíckej cirkvi na Slovensku na poskytnutie pomoci utečencom v spolupráci s kompetentnými predstaviteľmi Slovenskej republiky. Členovia pracovnej skupiny rozvíjajú svoje pôsobenie smerom ku kompetentným štátnym inštitúciám, ako aj dovnútra cirkevného spoločenstva. Medzi jej priority patrí plánovanie a uskutočňovanie vyváženej komunikácie na tému utečencov a migrantov, ako aj hľadanie odpovedí na otázky všetkých, ktorým táto téma nie je ľahostajná," uvádza sa na novej internetovej stránke KBS.