Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Slovensko

KBS už odovzdala písomné návrhy do programového vyhlásenia vlády

Kľúčovými témami je pre nich podpora rodiny, úcta k životu a jeho ochrana, ale aj zdravotnícka oblasť a sociálne istoty.

Bratislava 5. apríla (TASR) - Konferencia biskupov Slovenska (KBS) už písomne zaslala svoje návrhy, ktoré by mali byť zapracované do programového vyhlásenia vlády. TASR to potvrdil hovorca KBS Jozef Kováčik s tým, že teraz budú čakať na odozvu.

Kľúčovými témami je pre nich podpora rodiny, úcta k životu a jeho ochrana, ale aj zdravotnícka oblasť a sociálne istoty.

Aj Evanjelická cirkev augsburského vyznania (ECAV) už má hotové svoje návrhy, ktoré vláde za ECAV zaslal generálny biskup Miloš Klátik.

Sociálni partneri, s ktorými sa premiér Robert Fico (Smer-SD) stretol minulý týždeň (28.3.) za okrúhlym stolom, môžu svoje pripomienky na základe dohody posielať ešte dnes.

Programové vyhlásenie má vzniknúť na základe intenzívneho dialógu so sociálnymi partnermi. Na budúcotýždňovom (11.4.) zasadnutí vlády bude schválený časový harmonogram bilaterálnych rokovaní o ich prioritách. "Nechceme si z nich vytvoriť figový list, ide o seriózne, zdĺhavé a veľmi náročné rokovania," deklaroval Fico. Ministri v stredu schvália aj definitívny termín, kedy predložia programové vyhlásenie do parlamentu.

Podľa Ústavy SR je vláda povinná do 30 dní po svojom vymenovaní predstúpiť pred NR SR, predložiť jej program a požiadať ju o vyslovenie dôvery.