Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Slovensko

KDH chce odvolať Ľ. Blahu z postu podpredsedu parlamentu

Na archívnej snímke Ľuboš Blaha (Smer-SD). Foto: TASR - Jakub Kotian

Šéfka klubu KDH Martina Holečková poznamenala, že KDH bojovalo proti komunizmu, zasadilo sa za vstup do EÚ a medzinárodných štruktúr. Blahovo konanie označila za znevažujúce.

Bratislava 2. novembra (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR z KDH chcú odvolať Ľuboša Blahu (Smer-SD) z funkcie podpredsedu parlamentu, začali so zberom podpisov. Reagujú tak na video, v ktorom Blaha vo svojej kancelárii zvesil portrét prezidentky Zuzany Čaputovej a odstránil vlajku Európskej únie.

"KDH dôrazne odsudzuje konanie Ľuboša Blahu, keď v kancelárii NR SR odstránil vlajku Európskej únie a portrét prezidentky nahradil portrétom zahraničného predstaviteľa najradikálnejšieho komunistického krídla Che Guevaru," uviedla šéfka klubu KDH Martina Holečková.

Poznamenala, že KDH bojovalo proti komunizmu, zasadilo sa za vstup do EÚ a medzinárodných štruktúr. Blahovo konanie označila za znevažujúce.

Zvolanie mimoriadnej schôdze k odvolaniu Blahu podporia aj poslanci z hnutia Slovensko. Predseda hnutia Igor Matovič tvrdí, že Blaha sa nikdy nemal stať podpredsedom NR SR, a označil to za hanbu.