Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

KDH dnes schváli program a spustí predvolebnú kampaň

Na snímke predseda KDH Ján Figeľ (vľavo) a podpredseda KDH Miloš Moravčík. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Volebný program vychádza z dlhodobého programu KDH schválenom vo februári 2015 na slávnostnom sneme v Nitre.

Bratislava 16. januára (TASR) - Kresťanskí demokrati schvália dnes na rokovaní Rady KDH v Poprade volebný program, v ktorom ponúknu svoje riešenia na najbližšie štyri roky. Zároveň spustia kampaň.

Program KDH sa má v desiatich bodoch venovať zlepšeniu životnej úrovne rodín, detí a seniorov. Volebný program vychádza z dlhodobého programu KDH schválenom vo februári 2015 na slávnostnom sneme v Nitre. Hnutie tento týždeň niektoré z bodov programu už predstavilo. Prvým je návrh na zníženie daní pre pracujúcich rodičov. KDH navrhuje zaviesť nezdaniteľné minimum na dieťa vo výške 150 eur mesačne. Podľa KDH si pracujúci rodič takýmto spôsobom prilepší do peňaženky 342 eur ročne.

Pokračujeme v prípravach. Sledujte nás naživo už od 15.00 h tu: http://kdh.sk/nazivo

Posted by KDH on Samstag, 16. Januar 2016


Podpredseda KDH Miloš Moravčík uviedol, že hnutie chce pomôcť pracujúcim, aby im zostávalo z výplaty viac peňazí. "Chceme zamestnancom pomôcť, aby im zostávalo viac. Navrhujeme preto zvýšiť úroveň zárobku, na ktorý štát nemôže siahnuť o 560 eur ročne," uviedol s tým, že ľudia s minimálnou mzdou by neplatili žiadnu daň. Ostatní zamestnanci by platili nižšiu daň.

Seniori by si podľa návrh KDH mohli privyrobiť mesačne 200 eur bez toho, aby im štát vzal čo i len euro. Možnosť privyrobiť by podľa Moravčíka mali mať aj predčasní dôchodcovia. KDH navrhuje aj zmeny pre študentov. "Podarilo sa vybojovať, aby si študenti mohli privyrobiť do 200 eur mesačne bez strhávania odvodov. Navrhujeme však zdvojnásobiť túto čiastku počas letných prázdnin," poznamenal.