Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

KDH a Hlinovi Občania podpíšu v stredu zmluvu o spolupráci

Alojz Hlina, archívne foto Foto: TASR - Martin Baumann

Rokovania oznámili ešte na marcovej schôdzi Hlina a šéf poslaneckého klubu KDH Pavol Abrhan.

Bratislava 28. apríla (TASR) - Kresťanskí demokrati a strana Alojza Hlinu Občania podpíšu v stredu 29. apríla dohodu o spolupráci, ktorá by mohla viesť až k povolebnej spolupráci. Oznámili to dnes. Zmluva má vypršať tri mesiace pred parlamentnými voľbami, ktoré by sa mali konať v marci 2016.

Rokovania oznámili ešte na marcovej schôdzi Hlina a šéf poslaneckého klubu KDH Pavol Abrhan. Naďalej prebiehajú. Potvrdili to Hlina aj Abrhan. "Očakávam, že v priebehu apríla dôjde k podpisu zmluvy," povedal nedávno pre TASR Abrhan.

Dohodu ešte v marci Abrhan označil za určitý predpoklad vzniku volebnej zmluvy. "Tých niekoľko mesiacov ukáže, nakoľko je tá spolupráca obojstranne výhodná a prospešná pre občanov," povedal Abrhan. Nazdáva sa, že KDH sa s Hlinom budú dopĺňať.

Zmluva by podľa Hlinu mala dať odpoveď aj na to, čo by bolo v prípade, keby sa KDH rozhodlo ísť do koalície so Smerom-SD. Hlina nepriamo povedal, že spolupráca so Smerom-SD je pre neho neprijateľná.

Do parlamentu sa Hlina dostal na kandidačnej listine OĽaNO. Klub neskôr opustil. V marci tohto roku vstúpil do klubu KDH, členom strany sa nestal. Nevylúčil, že by sa mohol objaviť na kandidačnej listine KDH. Jeho strana Občania nepôjde do parlamentných volieb sama.