Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

KDH bude naďalej dôslednou a konštruktívnou opozíciou, tvrdí J. Figeľ

Ján Figeľ Foto: TASR/Štefan Puškáš

Na celoslovenskom stretnutí v Žiline sa diskutuje o vnútropolitickej situácii, príprave programového snemu KDH.

Žilina/Bratislava 12. júla (TASR) - Kresťanskodemokratické hnutie bude v parlamente naďalej konať ako dôsledná a konštruktívna opozícia voči vládnej strane Smer-SD. Na dnešnom stretnutí vedenia KDH s okresnými predsedami z celého Slovenska to vyhlásil jeho predseda Ján Figeľ.

Na celoslovenskom stretnutí v Žiline sa diskutuje o vnútropolitickej situácii, príprave programového snemu KDH, ako aj blížiacich sa komunálnych voľbách.

Podľa Figeľa je dôležité poukazovať na škodlivé a nesprávne kroky vládnucej strany, no zároveň je potrebné prezentovať alternatívne návrhy. "KDH má pripravené riešenia v ekonomickej, sociálnej, zdravotníckej či bezpečnostnej politike, ktoré posunú Slovensko dopredu. Vládna strana Smer-SD ukazuje, že skutočne ozdravné riešenia buď nemá alebo nemá ich odvahu prijímať," podčiarkol.

Predstavitelia KDH dnes diskutovali aj o novembrových komunálnych voľbách. Hnutie v nich ponúka štyroch vlastných kandidátov na primátorov krajských miest. V Trnave to je Ján Žitňanský a v Prešove Andrea Turčanová. Tí získali už širokú podporu ďalších pravicových subjektov. Peter Belinský v Žiline a Peter Lačný v Banskej Bystrici o podpore rokujú.

V októbri by sa mal uskutočniť programový snem, na ktorom chce KDH ponúknuť občanom svoju víziu a základný program hnutia. Ten bude východiskom pre tvorbu politík na najbližšie desaťročia a rovnako základom pre prípravu volebného programu pre parlamentné voľby v roku 2016.