Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

A.Kiska sa stretol s bulharským ministrom zahraničných vecí D. Mitovom

Andrej Kiska Foto: TASR

Podľa Kancelárie prezidenta SR sú bilaterálne vzťahy medzi Slovenskom a Bulharskom veľmi dobré.

Bratislava 5. marca (TASR) - Prezident SR Andrej Kiska dnes prijal ministra zahraničných vecí Bulharskej republiky Daniela Mitova v rámci jeho oficiálnej návštevy Slovenska. Hlavnou témou ich rozhovoru bola ukrajinská kríza.



Podľa Kancelárie prezidenta SR sú bilaterálne vzťahy medzi Slovenskom a Bulharskom veľmi dobré, čoho prejavom je i plánovaná oficiálna návšteva Kisku v bulharskej Sofii ešte v tomto roku.

"Minister Mitov odovzdal na stretnutí list s osobným pozvaním zo strany bulharského prezidenta Rosena Plevnelieva," informoval TASR šéf komunikačného odboru Kancelárie prezidenta SR Roman Krpelan. Podľa očakávania oboch strán by návšteva mala mať silný ekonomický rozmer.

Hlavnou témou rozhovoru medzi Kiskom a Mitovom bola ukrajinská kríza. "V jej kontexte partneri diskutovali o probléme organizovaného šírenia dezinformácií, ktorým musia obe krajiny čeliť," priblížil Krpelan. Hlava štátu sa zaujímala aj o situáciu početnej bulharskej menšiny na Ukrajine či o pokračovanie energetických projektov v Bulharsku po oznámenom zrušení projektu plynovodu Južný prúd Ruskom.