Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Kiska potvrdil, že bol na lekárskom vyšetrení pre zvýšený krvný tlak

Andrej Kiska, archívna snímka. Foto: TASR Jakub Kotian

Je pravdou, že po tom ako som sa dočítal o diskusii medzi Marianom K. a Norbertom Bödörom, tak sa mi trošku zvýšil tlak a bol som zo soboty na nedeľu na jednom lekárskom vyšetrení, uviedol A. Kiska.

Bratislava 5. augusta (TASR) - Exprezident Andrej Kiska bol zo soboty (3. 8.) na nedeľu (4. 8.) na lekárskom vyšetrení. Informácie novinárom potvrdil v pondelok po tom, ako odovzdal podpisy potrebné na vznik politickej strany Za ľudí na Ministerstve vnútra SR.

"Je pravdou, že po tom ako som sa dočítal o diskusii medzi Marianom K. a Norbertom Bödörom, tak sa mi trošku zvýšil tlak a bol som zo soboty na nedeľu na jednom lekárskom vyšetrení, ale bol som tam krátko a vrátil som sa domov," vysvetlil Kiska.

Podľa medializovaných informácií mal Marian K. komunikovať s Bödörom a exnovinárom a bývalým príslušníkom Slovenskej informačnej služby (SIS) Petrom Tóthom o polícii, SIS, ale aj prokuratúre a prideľovaní konkrétnych prípadov konkrétnym prokurátorom. Bödör mal pre neho zabezpečovať lustrácie novinárov. Marian K. je obvinený z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka. Podľa zverejnenej komunikácie mal pár mesiacov pred vraždou poslať Tóthovi správy s osobnými údajmi novinára.



Marian K. mal mať ambície aj v politike. Denník N informoval o tom, že mal záujem konať v prospech strany Smer-SD a po vražde Kuciaka mal o budúcnosť strany obavy. Denník sa opiera o zápis policajta, ktorý analyzoval prepis ich komunikácie. Informuje tiež o tom, že mal podnikateľ záujem o diskreditáciu advokáta Daniela Lipšica, poslancov Národnej rady SR Igora Matoviča (OĽaNO) a Borisa Kollára (Sme rodina) a exprezidenta Andreja Kisku. Mal mať aj vlastné politické ambície so stranou Cieľ.

Časť tejto komunikácie predložil senátu Špecializovaného trestného súdu v Pezinku prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta vo veci údajného falšovania zmeniek TV Markíza a marenia spravodlivosti. V kauze sú obžalovaní Marian K. a niekdajší riaditeľ televízie Pavol R.