Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

A. Kiska očakáva dobrý výsledok, verí, že má šancu

Na snímke kandidát na prezidenta SR Andrej Kiska hádže hlasovací lístok do urny v prvom kole voľby prezidenta SR vo volebnom okrsku číslo 2 v Poprade 15. marca 2014. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Vo volebnom okrsku číslo 2. na Mestskom úrade v Poprade, kde odvolil aj Kiska, prebiehajú voľby zatiaľ bez problémov.

Poprad 15. marca (TASR) – Na Mestskom úrade v Poprade dnes svoj hlas v prezidentských voľbách odovzdal aj jeden z kandidátov, a to Andrej Kiska. "Dúfam, že ľudia prídu voliť, šanca zmeniť naše Slovensko je veľká. Mám za sebou dva roky práce, stretnutia s ľuďmi, ale aj silnú antikampaň, ale čo mám za sebou hlavne, je obrovská podpora ľudí, ktorí mi píšu a držia palce, čomu sa teším, verím, že to dobre dopadne," povedal Kiska novinárom po tom, čo vhodil lístok do urny.

Posledný večer pred voľbami strávil s manželkou pri pohári vína. V noci sa mu podľa jeho slov snívalo o diskusii s premiérom Robertom Ficom. Dnešné ráno strávil v kruhu rodiny vrátane dcéry, ktorá priletela kvôli voľbám až z Londýna. "Očakávam dobrý výsledok, verím, že pokiaľ ľudia prídu voliť, že tá šanca dostať sa do druhého kola tu je. Teraz sa pomaly presúvam do Bratislavy, kde prežijeme volebnú noc," dodal Kiska.



Vo volebnom okrsku číslo 2. na Mestskom úrade v Poprade, kde odvolil aj Kiska, prebiehajú voľby zatiaľ bez problémov, ľudia chodia priebežne a účasť je podľa podpredsedníčky volebnej komisie Ľubomíry Grajcárovej zatiaľ výborná. "Už krátko po 7. hodine sme mali prvého voliča, okolo 8. hodiny sme mali takú prvú silnejšiu várku. Máme strašne veľa voličov s voličskými preukazmi, teda Popradčanov z iných okrskov, ale aj voličov z iných miest," uviedla Grajcárová.