Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

Andrej Kiska prijal medailistov z 23. letných deaflympijských hier

Prezident SR Andrej Kiska (uprostred) prijal vo štvrtok 2. novembra 2017 v Prezidentskom paláci v Bratislave slovenských medailistov z 23. letných deaflympijských hier v Samsune Foto: TASR/Marko Erd

Slovenskí reprezentanti si napriek skromnej desaťčlennej výprave priviezli z Turecka šesť cenných kovov.

Bratislava 2. novembra (TASR) - Prezident SR Andrej Kiska prijal vo štvrtok medailistov z 23. letných deaflympijských hier v Samsune. Slovenskí reprezentanti si napriek skromnej desaťčlennej výprave priviezli z Turecka šesť cenných kovov.

Slováci získali na deaflympiáde zhodne dvakrát zlato, striebro a bronz a v medailovej bilancii 97 krajín sa umiestnili na celkovej 15. pozícii. "Pätnáste miesto z takého obrovského množstva štátov je obrovský úspech," citovala Kisku webstránka prezidenta SR. Ten na štvrtkovom prijatí v Prezidentskom paláci osobne poďakoval Ivane Krištofičovej, Eve Jurkovej, Adriánovi Babičovi a Thomasovi Keinathovi za vzornú reprezentáciu.

Najcennejší kov vybojovali v Samsune Krištofičová vo vrhu guľou a Babič v horskej cyklistike. Babič bol najúspešnejší člen slovenskej výpravy, do svojej medailovej zbierky pridal aj striebro z individuálnej časovky a bronz z hromadných pretekov. Darilo sa aj stolným tenistom, Keinath sa postaral o striebro medzi jednotlivcami, bronz pridal spolu s Jurkovou v mixe štvorhry.