Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Andrej Kiska by sa chcel stretnúť s Ivanom Gašparovičom

Na snímke kandidát na prezidenta SR Andrej Kiska máva na krátkom brífingu vo svojej volebnej centrále počas volebnej noci po druhom kole voľby prezidenta SR 29. marca 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Michal Svítok

Podľa šéfa Kiskovej volebnej kampane Rada Baťa, by tento týždeň mal odísť do Grasalkovičovho paláca list so žiadosťou o stretnutie so súčasnou hlavou štátu Ivanom Gašparovičom.

Bratislava 1. apríla (TASR) - Nastupujúci prezident Andrej Kiska tento týždeň už nemá naplánované žiadne stretnutia s vrcholnými predstaviteľmi štátu. TASR to potvrdil šéf jeho volebnej kampane Rado Baťo.

Víťaz prezidentských volieb chce najbližšie dni prežiť s rodinou a v stretnutiach plánuje pokračovať od budúceho týždňa. V pondelok 31. marca absolvoval informačné rozhovory s ministrami zahraničných vecí Miroslavom Lajčákom a vnútra Robertom Kaliňákom.

Ako povedal Baťo, tento týždeň by mal odísť do Grasalkovičovho paláca list so žiadosťou o stretnutie so súčasnou hlavou štátu Ivanom Gašparovičom. Podľa jeho hovorcu Mareka Trubača zatiaľ takúto žiadosť neevidujú, avšak keď sa tak stane, prezident určite takéto stretnutie prijme.

Kiska vyhral sobotňajšie (29. 3.) druhé kolo prezidentských volieb so ziskom 59,38 percenta. Jeho protikandidáta Roberta Fica (Smer-SD) podporilo 40,61 percenta voličov. Kiska sa ujme funkcie prezidenta SR zložením sľubu. Skladať ho bude 15. júna, keď sa skončí druhé, a tým posledné funkčné obdobie súčasnej hlavy štátu.