Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

A. Kiska očakáva ťažký súboj, na R. Fica chystá trestné oznámenie

Kandidát na prezidenta SR Andrej Kiska prichádza do svojej volebnej centrály. FOTO TASR/Michal Svítok

Kiska sa poďakoval svojim voličom aj tímu a ocenil <i>"fantastický výsledok"</i> kandidáta R. Procházku, ktorý skončil ako tretí.

Bratislava 16. marca (TASR) – Občiansky kandidát na post prezidenta SR Andrej Kiska očakáva v druhom kole prezidentských volieb ťažký a otvorený súboj s premiérom a prezidentským kandidátom Smeru Robertom Ficom.

"Vstupujem do toho s úprimným záujmom bojovať," vyhlásil po sčítaní všetkých hlasov Kiska. Na brífingu povedal, že na Fica pripravuje trestné oznámenie v súvislosti s jeho vyhláseniami v televíznej debate kandidátov na post hlavy štátu. Tam premiér vyhlásil, že Kiska zarobil peniaze úžerou.

"Antikampaň začala, očakával som, že tradiční politici použijú špinavé hry. Počítal som s tým a som pripravený bojovať a v žiadnom prípade ma to v úsilí pomôcť zmeniť Slovensko neodradí," zdôraznil Kiska. V prípade, že by vyhral, chce vrátiť dôveru v prezidentský úrad. "Budem stáť na strane ľudí a chcem, aby bol prezident skutočne protiváhou tejto vláde," podčiarkol.



Kiska sa poďakoval svojim voličom aj tímu a ocenil "fantastický výsledok" prezidentského kandidáta Radoslava Procházku, ktorý skončil ako tretí.

"Pracujeme na podaní trestného oznámenia na premiéra, pretože nie je možné, aby premiér našej republiky len tak urážal ľudí tejto krajiny," naznačil svoje ďalšie kroky Kiska.

"Každý kandidát bojuje svojimi zbraňami, nebudem to komentovať," reagoval na dnešnej tlačovej konferencii na Kiskove vyjadrenia o trestnom oznámení Robert Fico.

Druhé kolo prezidentských volieb sa na Slovensku uskutoční 29. marca. O kreslo prezidenta SR v nich zabojuje premiér Robert Fico a podnikateľ a filantrop Andrej Kiska. Po sčítaní 98 percent okrskov bol Ficov volebný zisk 27,8 percenta a Kiskov 23,8 percenta hlasov. Tretia nepostupová priečka podľa neoficiálnych výsledkov Štatistického úradu SR ušla Radoslavovi Procházkovi (21 percent).



A. Kiska: Vyzývam všetkých ľudí, príďte voliť