Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

KIŠŠOVÁ: Oslavujme poctivú prácu, špekulantstvo pošlime do minulosti

Jana Kiššová, archívne foto Foto: TASR

"Na trhu práce už dlho vládne bezútešná situácia a podnikateľské prostredie vláda Roberta Fica roky systematicky devastuje," píše Kiššová.

Bratislava 1. mája (TASR) - Strana Sloboda a Solidarita oslavuje poctivú prácu podvodné metódy zbohatnutia však programovo posiela do minulosti.

"Sviatok práce by mal byť sviatkom poctivej práce, ktorá slúži na dôstojnú obživu a sebarealizáciu ľudí. Strana Smer robí všetko preto, aby ľudia takúto prácu nemali," informuje poslankyňa NR SR a tímlíderka SaS pre podnikateľské prostredie Jana Kiššová.

"Na trhu práce už dlho vládne bezútešná situácia a podnikateľské prostredie vláda Roberta Fica roky systematicky devastuje," píše Kiššová. Ľudia, ktorí by mohli spoločnosti veľa dať, sú neustále obmedzovaní ďalšími a ďalšími pravidlami, ktorých schvaľovanie prebieha ako na bežiacom páse.

"Vytvára to netransparentný moloch, v ktorom je právo prakticky nevymožiteľné. Drobní podnikatelia už dávno nemajú chuť prichádzať s novým nápadmi, pritom vláda im neúnavne kladie polená pod nohy. Stačí spomenúť likvidačné daňové licencie či pracovnú zdravotnú službu," dodáva liberálka.

Našou snahou je zjednodušiť život podnikateľom, avšak opozičné návrhy, žiaľ, cez smerácky valec nemajú šancu prejsť. Okrem zrušenia daňových licencií sme navrhovali aj zrušenie minimálneho rozsahu pracovnej zdravotnej služby.

"Verím, že sa dočkám štátu, v ktorom tvorcovia hodnôt budú mať prvého mája čo oslavovať," uzavrela Kiššová.