Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Klientky krízového strediska sú ešte primladé na hlasovanie

Foto: TASR

V skutočne ucelenej a súdržnej rodine nechýba to najpodstatnejšie, láska,“ uviedla vedúca krízového strediska sestra.

Liptovský Mikuláš 7. februára (TASR) – Témy dnešného referenda o ochrane detí a rodiny rezonovali v krízovom stredisku Spišskej katolíckej charity v Liptovskom Mikuláši pre týrané a zneužívané dievčatá a mladé ženy aj napriek tomu, že ani jedna z terajších klientok sa ho nemohla zúčastniť pre nízky vek.

„Veľmi sa nad takýmito dôležitými témami zamýšľame a každý deň sa modlíme za rodiny týchto detí. Na nich jasne vidieť, že rozvrátené rodiny sú zdrojom veľkých problémov. V skutočne ucelenej a súdržnej rodine nechýba to najpodstatnejšie, láska,“ uviedla pre TASR vedúca krízového strediska sestra Júlia.

Možnosť účasti na referende rada využila v poobedňajších hodinách po splnení svojich bežných pracovných povinností ako slobodné prejavenie osobného názoru. „Sloboda je úžasný dar a každý by ju mal využiť na účasť v prepotrebnej diskusii o takýchto závažných témach, ktoré sa týkajú nás všetkých,“ skonštatovala.

„Treba neustále zdôrazňovať, že skutočná úplná rodina je základom celej spoločnosti. Pochádzam z Oravy, z početnej rodiny 12 detí. Vyrastali sme v skromných pomeroch, v chudobe, ale aj tak mali sme všetko, lebo sme mali obetavých rodičov, ktorí nás zahŕňali ľudskosťou a láskou,“ dodala sestra Júlia.