Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Bugár potvrdil, že #Sieť zrejme z vlády vypadne a vznikne trojkoalícia

Na snímke vpravo predseda stany Most-Híd Béla Bugár a vľavo predseda strany SNS Andrej Danko prichádzajú na rokovanie Koaličnej rady s partnermi, predsedom strany SMER-SD Robertom Ficom a predsedom strany #Sieť Romanom Brecelym 19. augusta 2016 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Ministerstvo dopravy bude žiadať Most-Híd. Ako možný nový minister sa spomína súčasný štátny tajomník na ministerstve dopravy Arpád Érsek.

Bratislava 19. augusta (TASR) - Koaliční lídri Robert Fico (Smer-SD), Andrej Danko (SNS), Béla Bugár (Most-Híd) a Roman Brecely (#Sieť) rokujú o zmenách v koalícii. Šéf Mosta-Híd Béla Bugár už potvrdil, že #Sieť zrejme z vlády vypadne a zo štvorkoalície vznikne trojkoalícia. Ministerstvo dopravy bude žiadať Most-Híd, záujem má aj o posty štátnych tajomníkov, prípadne ďalšie, ktoré v súčasnosti patria #Sieti.

Ako možný nový minister dopravy sa spomína súčasný štátny tajomník na ministerstve dopravy Arpád Érsek. Bugár to však nateraz nepotvrdil. "Vyjadríme sa po rokovaní," odvetil na otázky novinárov v súvislosti s Érsekom aj zmenami štvorkoalície na trojkoalíciu. Bugár chce na čele ministerstva človeka, ktorý sa rezortu dopravy rozumie. Érsek bol štátnym tajomníkom na doprave aj za vlády Ivety Radičovej.

Rokovania o zmenách v koalícii si vyžiadal odchod pätice poslancov Andreja Hrnčiara, Martina Fedora, Kataríny Cséfalvayovej, Igora Janckulíka a Eduarda Adamčíka zo strany #Sieť a ich vstup do klubu Mosta-Híd. Bugárovci tak majú teraz 15 poslancov ako SNS, #Sieť už iba dvoch, bez ktorých by koalícia stále mala v parlamente väčšinu.