Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Slovensko

Koaliční partneri vyjadrili vo voľbách podporu Pellegrinimu

Na snímke vpravo prezidentský kandidát, predseda NRSR a predseda strany HLAS-SD Peter Pellegrini, uprostred predseda SNS a podpredseda NRSR Andrej Danko a vľavo predseda vlády SR a predseda strany Smer-SD Robert Fico počas vyhlásenia koaličnej rady v centrále SNS 3. apríla 2024 v Bratislave. Foto: TASR- Pavel Neubauer

Danko verí, že Pellegrinimu sa v sobotu (6. 4.) podarí poraziť zlo, ktoré podľa neho predstavuje kandidát na prezidenta Ivan Korčok.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 3. apríla (TASR) - Koaliční partneri vyjadrili v prezidentských voľbách podporu Petrovi Pellegrinimu. Informovali o tom lídri strán Smer-SD Robert Fico a SNS Andrej Danko v stredu na spoločnom tlačovom brífingu. Podotkli, že všetky koaličné strany v druhom kole volieb podporujú Pellegriniho.

Slováci si podľa Fica zaslúžia prezidenta, ktorý bude krajinu reprezentovať suverénne a sebavedome, bude bojovať za slovenské národno-štátne záujmy a bude presadzovať Ústavou SR prikázaný charakter Slovenskej republiky ako suverénneho, právneho a sociálneho štátu. "Smer-SD, Hlas-SD a SNS sú ako politické strany vládnej koalície presvedčené, že prezidentský kandidát Peter Pellegrini tieto náročné kritériá na výkon funkcie hlavy štátu spĺňa, a preto mu vyslovujú plnú podporu," vyhlásil. Spolu s Pellegrinim vyzval občanov, aby sa na voľbách zúčastnili. Danko verí, že Pellegrinimu sa v sobotu (6. 4.) podarí poraziť zlo, ktoré podľa neho predstavuje kandidát na prezidenta Ivan Korčok.



Koaličné strany sú presvedčené, že voľba prezidenta výrazne ovplyvní slovenskú politickú scénu a charakter zahraničnej politiky SR. Tvrdia, že Korčok bude v prípade zvolenia amatérsky zasahovať do výsledkov posledných parlamentných volieb s cieľom deštruovať vládu a za každú cenu vyvolať predčasné parlamentné voľby.

Strany zároveň deklarovali, že bez ohľadu na výsledok volieb sú odhodlané zachovať stabilitu a kontinuitu vládnej koalície. "Smer-SD, Hlas-SD a SNS sú ako strany vládnej koalície aj po prezidentských voľbách bez ohľadu na ich výsledok viazané koaličnými dohodami a vyhlasujú absolútnu odhodlanosť zachovať stabilitu a kontinuitu vládnej koalície," povedal Fico.

Pellegrini poďakoval za prejavenú dôveru a podporu. "Táto podpora je pre mňa zároveň aj záväzok, aby som naplnil všetky tie predstavy a kritériá, ktoré sú mi vlastné a ktoré sú aj v spoločnom vyhlásení," doplnil. Zdôraznil, že ako prezident bude vždy hájiť záujmy Slovenska a jeho občanov a bude sa snažiť o mier. Potvrdil, že Hlas-SD aj v prípade jeho zvolenia za hlavu štátu zostane stabilnou súčasťou koalície.

Pellegrinimu vyjadril podporu aj poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS). Musí podľa neho zabezpečiť mier, suverenitu a rovnováhu. "Kto bude voliť Korčoka, miesi bahno s krvou. Nebude vyšetrený COVID, schváli sa pandemická zmluva, nebude rovnováha, nebude pokoj. Pokoj nebude ani tak, ale aspoň bude nádej na lepší život," poznamenal. Tých, ktorí voliť nepôjdu, považuje za lenivých, nevedomých a nezodpovedných.