Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Koledníci Dobrej noviny sa počas adventu stretnú s biskupmi

Svätá omša, ktorá je poďakovaním za 20 rokov koledníckej akcie Dobrá novina v Kostole sv. Cyrila a Metoda v Terchovej 6. januára 2015. Zúčastnili sa na nej zástupcovia Dobrej noviny aj koledníci z Čadce a celebroval ju žilinský biskup Tomáš Galis. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Po dvojročnej prestávke spôsobenej pandémiou sa stretnú na 12 miestach vo všetkých slovenských diecézach.

Bratislava 8. decembra (TASR) - Počas tretieho adventného víkendu (10. - 11. 12.) sa diecézni biskupi stretnú s koledníkmi Dobrej noviny. Po dvojročnej prestávke spôsobenej pandémiou sa stretnú na 12 miestach vo všetkých slovenských diecézach. TASR o tom informoval projektový manažér Dobrej noviny Jozef Magda.

"Koledníci prinesú na sväté omše a liturgie obetné dary v podobe trvanlivých potravín a drogérie pre miestne farské charity a pre núdznych na Slovensku či na vojnou zasiahnutej Ukrajine," priblížil Magda. Biskupi prítomných koledníkov slávnostne požehnajú a symbolicky vyšlú ohlasovať radostnú zvesť po celom Slovensku.

Koledovanie sa uskutočňuje tradične od 24. decembra a trvá do sviatku Zjavenia Pána - Troch kráľov, ktorý sa slávi 6. januára. Tradičnú kolednícku akciu Dobrá novina organizuje eRko - Hnutie kresťanských spoločenstiev detí v spolupráci s katolíckymi farnosťami na celom Slovensku.