Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

Komisárka Stavrovská navštívi stredné Slovensko

Na snímke komisárka pre osoby so zdravotným postihnutím Zuzana Stavrovská. Foto: TASR - Jakub Kotian

Organizovanie výjazdových dní sa ukazuje ako veľmi dôležitá súčasť činnosti Úradu komisára pre osoby so zdravotným postihnutím, povedala Stavrovská.

Bratislava 22. septembra (TASR) - Komisárka pre osoby so zdravotným postihnutím Zuzana Stavrovská pokračuje v návštevách miest. Na budúci týždeň, 26. až 28. septembra, navštívi Detvu, Banskú Štiavnicu a Žiar nad Hronom. TASR o tom informovala hovorkyňa Úradu komisára pre osoby so zdravotným postihnutím (ÚKOZP) Elena Koritšánska.

"Organizovanie výjazdových dní sa ukazuje ako veľmi dôležitá súčasť činnosti Úradu komisára pre osoby so zdravotným postihnutím," povedala Stavrovská. Úrad aj takto môže zisťovať, v akých podmienkach žijú ľudia so zdravotným postihnutím v jednotlivých mestách, a akú podporu im poskytujú. Upozornil, že v každom meste, ktoré organizuje Deň s komisárkou, sa nájdu obyvatelia, ktorí by inak jej pomoc nevyhľadali, a ktorým dokáže výjazdový tím komisárky pomôcť.

V každom meste sa výjazdový tím komisárky stretne s predstaviteľmi a zástupcami miest, aj so zamestnancami štátnych, verejných a mimovládnych organizácií, pôsobiacich v oblasti pomoci ľuďom so zdravotným postihnutím. Predstavia im činnosť a pôsobnosť ÚKOZP, ako aj možnosti spolupráce so samosprávou.