Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Komora učiteľov očakáva na poste ministra školstva odborníka

Bývalý minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Peter Plavčan. Foto: TASR - Michal Svítok

SKU očakáva, že sa do čela rezortu čo najskôr postaví široko akceptovateľný odborník s čistým morálnym profilom, ktorý zabezpečí naštartovanie reformy.

Bratislava 4. septembra (TASR) - Začiatok nového školského roka bez riadne vymenovaného ministra a odkladanie schválenia a spustenia reformy vzbudzujú obavy, že sa školstvo ocitlo na okraji politického záujmu vládnej koalície. Tvrdí to Slovenská komora učiteľov (SKU).

"Časté striedania ministrov, ktorí do funkcie nastupujú bez dostatočných odborných alebo morálnych predpokladov, necitlivé riešenie platov pedagógov, odkladanie reformy a absencia ozajstného dialógu so školskou verejnosťou nevytvárajú vhodné podmienky na tvorivú a nerušenú prácu pri vzdelávaní ďalších generácií," uviedol prezident SKU Vladimír Crmoman.

SKU podľa jeho slov očakáva, že sa do čela rezortu čo najskôr postaví široko akceptovateľný odborník s čistým morálnym profilom, ktorý zabezpečí naštartovanie reformy. "Ďalšie odkladanie schválenia dokumentu Učiace sa Slovensko môže mať vážne následky na výkony a výsledky našich žiakov a rovnako by znamenalo zneváženie práce samotných tvorcov dokumentu, zamestnancov ministerstva a všetkých organizácií a občanov, ktorí dokument v dobrej viere študovali a pripomienkovali," zdôraznil Crmoman.

"Slovenská komora učiteľov želá všetkým pedagogickým ako i nepedagogickým zamestnancom do nového školského roka veľa tvorivých síl a trpezlivosti. Veríme, že sa vám aj napriek súčasnej znepokojujúcej situácii podarí naďalej odovzdávať mladej generácii vedomosti a hodnoty potrebné na trvalo udržateľný rozvoj spoločnosti a našej krajiny," dodal prezident SKU.