Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Konateľ výdajne zdravotníckych pomôcok priznal podvod

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Polícia celkovo preveruje 14 výdajní zdravotníckych potrieb po celom Slovensku.

Bratislava 12. júla (TASR) – Konateľ výdajne zdravotníckych pomôcok na východnom Slovensku priznal podvod. Vo štvrtok (11. 7.) uzavrel zmier so zdravotnou poisťovňou Dôvera. Vyhol sa tak prípadnému trestu, ktorý by mu hrozil v prípade uznania za vinného, informoval Matej Štepianský z Dôvery.

Pacienti dostali vo výdajni bežné zdravotnícke pomôcky, no fakturovali ich ako niekoľkonásobne drahšie pomôcky na mieru. Išlo spolu o 86 prípadov. Škodu na prostriedkoch verejného zdravotníctva 6500 eur zaplatil obvinený.

Polícia celkovo preveruje 14 výdajní zdravotníckych potrieb po celom Slovensku. „Bolo to ešte v roku 2017, keď sme si všimli, že náklady na tieto pomôcky od roku 2014 významne narástli, pričom na to neexistoval žiadny objektívny dôvod,“ priblížila Dôvera. Upozornenia prichádzali poisťovni aj od poistencov. Po rozsiahlom preverovaní faktúr podala poisťovňa podnet na Generálnu prokuratúru SR. „Spôsobenú škodu odhadujeme na niekoľko stoviek tisíc eur až jeden milión eur,“ doplnila poisťovňa.