Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

Konferencia OBSE v Bratislave sa bude týkať boja proti terorizmu

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Hodnotiť sa bude úsilie pri prevencii a boji proti terorizmu, ako aj násilnému extrémizmu a radikalizácii, ktoré v priestore OBSE vedú k terorizmu.

Bratislava 8. marca (TASR) - V Bratislave sa 25. a 26. marca uskutoční medzinárodná konferencia na najvyššej úrovni o boji proti terorizmu. Hodnotiť sa bude úsilie pri prevencii a boji proti terorizmu, ako aj násilnému extrémizmu a radikalizácii, ktoré v priestore OBSE vedú k terorizmu. Informoval o tom tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR.

Ako doplnil rezort, ide o druhú zo série konferencií, ktoré sa na Slovensku tento rok uskutočnia v rámci predsedníctva SR v Organizácii pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE).

Dvojdňové podujatie otvorí štátny tajomník MZVaEZ a osobitný predstaviteľ ministra pre slovenské predsedníctvo v OBSE Lukáš Parízek. Prvý deň konferencie je venovaný politickým vystúpeniam na najvyššej úrovni. S príhovormi vystúpia i diplomati z Ruska či Bieloruska, ako aj zástupca hlavného koordinátora pre boj proti násilnému extrémizmu USA Chris Harnisch alebo riaditeľ divízie boja proti terorizmu EÚ (EEAS) John Gatt-Rutter, informoval tlačový odbor.

Konferencia na druhý deň pokračuje expertnou časťou. "Témami panelov budú napríklad spolupráca a koordinácia medzi národnými vládami a občianskou spoločnosťou, programy a mechanizmy na identifikáciu a zabránenie rizika radikalizácie a teroristického násilia alebo programy zamerané na prevýchovu a opätovnú integráciu páchateľov teroristických činov," uzavrel tlačový odbor.