Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Slovensko

KORČOK: Chceme silnú Európsku komisiu

Ivan Korčok Foto: TASR/Vladimír Benko

Slovenský diplomat pri EÚ Ivan Korčok a stotožňuje aj s predstavou nového predsedu Európskej komisie Jeana-Clauda Junckera.

Bratislava 4. novembra (TASR) - Európska komisia (EK) musí byť politicky silná, aby mohla odolať tlakom ostatných inštitúcií, ako aj rôznych lobistických a záujmových skupín. Myslí si to slovenský diplomat pri EÚ Ivan Korčok.

Ako ďalej uviedol na tlačovej besede k medzinárodnej ekonomickej konferencii Tatra Summit, ktorá sa uskutoční v Bratislave v dňoch 11. až 13. novembra, v súčasnosti sa totiž hrá o budúcnosť Európy. "Všetci chcú rast, ale máme polemiku, ako ho dosiahnuť. Nemôžeme obetovať pravidlá, na ktorých sme sa predtým dohodli," vysvetlil.

Korčok sa stotožňuje aj s predstavou nového predsedu Európskej komisie Jeana-Clauda Junckera o politicky silnej komisii. Ten okrem iného tvrdí, že EÚ musí získať späť dôveru občanov, inak ju stratí. A práve smerovanie EÚ pod jej novým vedením bude jednou z hlavných tém konferencie Tatra Summit, ktorá privíta viac ako 300 hostí, vrátane významných mien európskej politiky.

Organizátorom summitu je Centrum pre európske záležitosti, člen Stredoeurópskej strategickej rady, v spolupráci s Ministerstvom financií SR a bruselský think tank Bruegel. Súčasťou podujatia bude po prvý raz aj Tatra Summit Investičné fórum. Podujatie má ambíciu stať sa ekonomickou verziou konferencie GLOBSEC, ktorú tiež organizuje Stredoeurópska strategická rada.