Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Korčok podáva podnet pre časopis podporujúci Pellegriniho

Na kombosnímke z ľava Peter Pellegrini a Ivan Korčok. Foto: TASR

Časopisy majú podľa Korčoka chodiť ľuďom do schránok.

Bratislava 28. februára (TASR) - Kandidát na prezidenta SR Ivan Korčok podáva podnet pre porušenie pravidiel volebnej kampane. Robí tak v súvislosti s časopisom, ktorý podľa neho očierňuje jeho osobu a podporuje prezidentského kandidáta a predsedu parlamentu Petra Pellegriniho (Hlas-SD). Myslí si, že je súčasťou Pellegriniho kampane a musí byť zaúčtovaný na jeho účte.

"Na základe obsahu je zrejmé, že časopis je v podstate volebným letákom s vopred určeným cieľom ovplyvniť volebnú kampaň v prospech jedného kandidáta a v neprospech iného kandidáta," poznamenal Korčok na stredajšej tlačovej konferencii.

Upozornil na to, že všetky volebné materiály, nech ich platí ktokoľvek, sa majú započítavať do limitu, ktorý môže kandidát na svoju kampaň maximálne vynaložiť. "Na transparentnom účte Petra Pellegriniho o týchto volebných novinách nie je ani náznak, rovnako nie je uvedený ani objednávateľ, ani dodávateľ," povedal.

Časopisy majú podľa Korčoka chodiť ľuďom do schránok. "Nevieme, do koľkých poštových schránok slovenských občanov sa dostávajú tieto tlačoviny, ale môžem vám povedať, že nám píšu občania z celého Slovenska. Podľa expertov z brandže takáto akcia stojí s tlačovou prípravou a distribúciou desaťtisíce, dá sa povedať viac ako 100.000 eur," uzavrel. Korčok očakáva, že ministerstvo vnútra sa bude podnetom zaoberať rýchlo a bez prieťahov.