Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Kvôli poplašnej správe o bombe na súde polícia obvinila Košičanku

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Obvinenie sa týka telefonátu na tiesňovú linku 112 o údajnom bombovom útoku z dňa 10. februára tohto roku. Tento rok si poplašné oznámenia vyžiadali už 15 evakuácií košických súdov.

Košice 21. apríla (TASR) – V prípade jedného z anonymných oznámení o bombe na košickom súde polícia obvinila pre zločin šírenia poplašnej správy Košičanku Máriu M. (1956). Uznesenie vyšetrovateľa o vznesení obvinenia už bolo doručené prokuratúre. TASR to dnes potvrdil hovorca Krajskej prokuratúry Košice Milan Filičko.

Obvinenie sa týka telefonátu na tiesňovú linku 112 o údajnom bombovom útoku z dňa 10. februára tohto roku, následkom čoho došlo ten deň popoludní k evakuácii budov košických súdov. "Pravdepodobným motívom konania obvinenej bola snaha zmariť pojednávanie - súdny spor medzi jej priateľom a inou osobou. V prípade uznania viny hrozí obvinenej trest odňatia slobody na tri až osem rokov," uviedol Filičko. Obvinená je stíhaná na slobode, keďže dôvody väzby u nej neboli zistené.

V inom prípade údajnej bombovej hrozby na košickom súde z 8. marca tohto roku je za zločin šírenia poplašnej správy väzobne stíhaný Jozef D. (1983) z Košíc. Obvineniu na slobode čelí aj jeho kamarát, ktorý mal telefonovať. Pravdepodobným motívom konania šesťkrát súdne trestaného recidivistu Jozefa D. malo byť pojednávanie v jeho trestnej veci. 

"Nemáme momentálne žiadne informácie o ďalších obvineniach v súvislosti s nahlásením falošných správ na súdoch, ale polícia na objasňovaní týchto vecí intenzívne pracuje," konštatoval Filičko.

Tento rok si poplašné oznámenia vyžiadali už 15 evakuácií košických súdov.