Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Verejnosť si môže prezrieť priestory Ústavného súdu SR

Budova Ústavného súdu v Košiciach na Hlavnej ulici.Košice 12.4.2000 Foto: TASR - Milan Kapusta

Predsedníčka súdu Ivetta Macejková oficiálne otvorí podujatie pre verejnosť o 10.00 h v pojednávacej miestnosti.

Košice 29. septembra (TASR) - Zoznámiť sa s činnosťou Ústavného súdu (ÚS) SR a prezrieť si jeho inak pre verejnosť neprístupné priestory môžu návštevníci počas dnešného Dňa otvorených dverí. Súčasťou ponuky v košickom sídle tohto súdneho orgánu na ochranu ústavnosti je okrem prehliadky priestorov aj zaujímavý sprievodný program. Záujemcovia sa môžu tiež vyfotografovať v talári ústavného sudcu.

"Cieľom Dňa otvorených dverí je predovšetkým priblížiť ústavný súd a jeho činnosť širokej verejnosti a zároveň vytvoriť tradíciu každoročného organizovania podujatia, počas ktorého sa sprístupnia priestory Ústavného súdu SR a vytvorí sa tým príležitosť na oboznámenie sa s jeho rozhodovacou činnosťou spôsobom atraktívnym nielen pre právnickú obec, ale aj pre žiakov a študentov základných a stredných škôl a ostatnú laickú verejnosť," uviedla hovorkyňa ÚS SR Anna Pančurová.

Predsedníčka ÚS SR Ivetta Macejková oficiálne otvorí podujatie pre verejnosť o 10.00 h v pojednávacej miestnosti na ulici Mäsiarska 59. Súčasťou Dňa otvorených dverí je od 8.30 do 10.00 h aj dobrovoľné darovanie krvi organizované v spolupráci s Národnou transfúznou stanicou (NTS). V ponuke kultúrneho programu sú napríklad vystúpenia speváckych zborov, detského folklórneho súboru Železiarik či študentov a učiteľov konzervatória. Posledný vstup do areálu ÚS SR bude o 16.30 h.