Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

V košickej poisťovni Rapid Life zasahujú kukláči

V sídle košickej poisťovne Rapid Life sú policajti, pred bankou stojí obrnené vozidlo Národnej banky Slovenska, do ktorého odnášajú všetky dokumenty poisťovne Rapid Life. Košice, 15. júna 2017. Foto: TASR/František Iván

Národná banka ešte v apríli tohto roka upozornila, že poisťovňa sa účelovo vyhýba plneniu zmluvných podmienok voči klientom a odkazovala ich na súd.

Bratislava 15. júna (TASR) - V sídle košickej poisťovne Rapid Life zasahujú kukláči. Na mieste je aj obrnené vozidlo Národnej banky Slovenska (NBS). Informuje o tom spravodajský portál Hospodárskych novín.

Ako uviedol denník, národná banka ešte v apríli tohto roka upozornila, že poisťovňa sa účelovo vyhýba plneniu zmluvných podmienok voči klientom a odkazovala ich na súd. "Od 1. januára 2016 je poisťovňa v takzvanom režime dobrovoľného ukončenia činnosti. Inštitúcia oznámila, že prestáva uzatvárať nové zmluvy a od 1. januára 2019 musí ukončiť činnosť a vysporiadať všetky zmluvy," priblížili Hospodárske noviny.



Národná banka môže tento termín skrátiť. "V špeciálnom období sa však na poisťovňu vzťahujú len niektoré ustanovenia zákona o poisťovníctve, čo sťažuje jej kontrolu," priblížil denník s tým, že jednou z možností je uvaliť na poisťovňu nútenú správu.

Národná banka sa k problematike vyjadrí na dnešnej tlačovej konferencii.