Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

VIDEO: Nevedel som, že Medveckého súdia, tvrdí Kotleba

Marián Kotleba Foto: TASR/Ján Siman

Kotleba priznal, že pri zostavovaní kandidátky však vedel, že Medvecký je v podmienke za jazdu pod vplyvom alkoholu.

Bratislava 11. marca (TASR) - Šéf Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS) Marian Kotleba nevedel, že člena strany a novozvoleného kandidáta do NR SR Andreja Medveckého súdia z výtržníctva a ublíženia na zdraví.

Pri zostavovaní kandidátky však vedel, že je v podmienke za jazdu pod vplyvom alkoholu. Povedal to dnes v Bratislave pred odovzdávaním osvedčení o zvolení za poslanca Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR). Medvecký sa dnes svojho mandátu vzdal.



"Nezdalo sa mi ako úplne správne, že je v podmienke, ale v parlamente predsa pôsobilo viacero poslancov, ktorí mali iné prechmaty," povedal Kotleba. Nepredpokladal však, že by Medveckého mohlo diskvalifikovať ešte niečo iné.

Kotleba si nerobí ťažkú hlavu z toho, že s ním žiaden politický subjekt zvolený do parlamentu nechce spolupracovať. "To sa časom podá," povedal. Má plán, ako by mohol s inými stranami komunikovať. Nechcel to však špecifikovať.

Šéf ĽSNS sa považuje za veriaceho človeka. Podľa jeho slov sa snaží žiť kresťanský život. "Nikto z nás ale nie je bez viny a taký je aj môj vzťah k cirkvi," konštatoval.

Kotleba nebude mať problém skladať poslanecký sľub a prisahať pritom na Ústavu SR. V nej sa deklaruje, že európske normy majú prednosť pred tými slovenskými, s čím má Kotleba dlhodobo problém.

"Nebude mi to prekážať," povedal pre TASR. Kotleba tvrdí, že jeho strana sa snaží ústavu dodržiavať.