Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Kotleba žiadal menej podpredsedov NRSR, predtým so štyrmi súhlasil

Na snímke Marian Kotleba (ĽSNS) skladá poslanecký sľub počas ustanovujúcej schôdze Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) VII. volebného obdobia 23. marca 2016 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Jeho návrh podporilo 16 poslancov.

Bratislava 23. marca (TASR) - Národná rada SR bude mať štyroch podpredsedov ako doteraz. Rozhodli o tom poslanci hlasovaním. Líder ĽSNS Marian Kotleba navrhoval zníženie počtu na troch. Jeho návrh podporilo 16 poslancov. Okrem členov klubu ĽSNS aj Martina Šimkovičová a Zuzana Šebová (obe Sme rodina).

"V predvolebnom čase zaznievali od opozičných aj koaličných strán vyjadrenia o potrebe zoštíhlenia štátu. O potrebe vybudovania efektívneho štátu, ktorý bude menej míňať na seba a viac sa bude zaoberať problémami ľudí. Je to myšlienka, ktorá nás všetkých spája," odôvodnil svoj návrh Kotleba.

Poslanci koalície aj opozície mu pripomenuli, že na rokovaniach o prerozdelení postov v parlamente súhlasil s tým, aby boli štyria podpredsedovia parlamentu. "Boli dohodnuté podmienky práce. Je elementárna slušnosť ctiť dohody," vyhlásil Martin Poliačik (SaS). Upozornil, že podpredsedovia parlamentu majú často veľa práce, zvlášť, ak sú niekoľkodňové schôdze, ktoré sa naťahujú až do noci. "Musia sa striedať v záujme zachovania kontinuity," vysvetlil.