Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Kotlebovci vraj neohlásili zhromaždenie pod Krásnou Hôrkou

Foto: TASR/Michal Svítok

Keďže nebola splnená oznamovacia povinnosť, starosta považuje zhromaždenie za neoznámené. Bollo upozornil, že zhromaždenie sa musí rozpustiť.

Krásnohorské Podhradie 17. marca (TASR) - Zhromaždenie v Krásnohorskom Podhradí, ktoré na nedeľu (18.3.) oznámila skupina kotlebovcov, nebolo riadne oznámené. Starosta obce Peter Bollo napísal v ozname občanom a verejnosti, že zvolávateľ zhromaždenia (meno je na dokumente zabielené), si nesplnil povinnosti podľa zákona o zhromažďovacom práve. Oprávnenie zvolávateľa mu tak podľa starostu zaniklo.

"Nepredložil oznámenie písomne ani osobne v zákonom stanovej lehote do 5 dní (len email), po vyzvaní obcou, aby si splnil zákonom stanovené povinnosti, ako zvolávateľ s obcou odmietol spolupracovať a komunikovať pri organizovaní zhromaždenia a od zhromaždenia sa dištancuje (oznámené telefonicky a emailom)," napísal Bollo.

Keďže nebola splnená oznamovacia povinnosť, starosta považuje zhromaždenie za neoznámené. Bollo upozornil, že zhromaždenie, ktoré sa koná bez toho, že by bolo riadne oznámené, musí byť v zmysle zákona rozpustené. Obec už požiadala Policajný zbor o nedeľný dohľad nad verejným poriadkom obce. Oznam starostu zverejnili internetové noviny inforoznava.sk.