Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

Kováč: Želám všetkým pokojné Vianoce a do nového roku nádej a vieru

Michal Kováč Foto: TASR/Pavel Neubauer

Nemôžem sa plne zapojiť do politického diania a musím sa zmieriť s osobnou situáciou, že bojujem s vážnou chorobou, odpovedal Michal Kováč na otázku, ako strávi sviatky.

Bratislava 24. decembra (TASR) - Mnohí ľudia na Slovensku nie sú v jednoduchej situácii a musia odolávať rôznym tlakom, často finančným. Prvý prezident novodobej Slovenskej republiky Michal Kováč im prostredníctvom TASR želá pokojné Vianoce v rodinnom kruhu a do budúceho roku nádej a vieru.

"Je to pre mňa zaujímavá otázka. Ocitám sa v stave, v akom vidíte, že som. Nemôžem sa plne zapojiť do politického diania a musím sa zmieriť s osobnou situáciou, že bojujem s vážnou chorobou," odpovedal Michal Kováč na otázku, ako strávi sviatky.

"Napriek tomu by som chcel, aby sme prežili vianočné sviatky v rodinnej pohode. Mnohí ľudia, ktorí sa nachádzajú v ťažkej ekonomickej situácii, musia obracať každú korunu a rozhodnúť sa, či si niečo môžu, alebo nemôžu dovoliť. Želám im, aby týchto problémov bolo čo najmenej," dodal.

V rozhovore pre TASR rozprával aj o veľkom výdobytku posledných viac ako 20 rokov, ktorým je pre Slovensko sloboda a demokracia. Tá je však len predpokladom pre dobrý život. Rovnako dôležité je, aby slovenská ekonomika a s ňou aj životná úroveň občanov rástla, ale tiež to, aby občania dokázali odolávať tlakom, ktoré na nich život vytvára, a politici boli schopní robiť svoju prácu na prospech celej spoločnosti a nielen v mene vlastného prospechu.

"Sú predpoklady, aby som aj ja s mojou rodinou prežil pokojné Vianoce, aby som vstúpil aj do budúceho roku s nádejou a vierou, že sa nevzdávame, nepodliehame tlakom a zápas za slobodu bude pokračovať a že pravda a spravodlivosť by mali víťaziť," odkázal exprezident Michal Kováč.