Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Krajský šéf SDKÚ-DS Vokál odchádza zo strany a smeruje do KDH

Eduard Vokál Foto: TASR - Milan Kapusta

Podľa Vokála je dnes na Slovensku veľa populizmu, ľavice a extrémizmu.

Bratislava/Prešov 8. septembra (TASR) - Krajský predseda SDKÚ-DS v Prešove, poslanec Prešovského samosprávneho kraja (PSK) a bývalý dlhoročný primátor Lipian Eduard Vokál smeruje do KDH. S hnutím Jána Figeľa chce spolupracovať ako nečlen v rámci stratégie KDH plus.

Podľa Vokála je dnes na Slovensku veľa populizmu, ľavice a extrémizmu. "Aj preto som sa rozhodol pridať sa tam, kde sa preferujú hodnoty, demokracia, lebo tam chcem byť a podať pomocnú ruku, ako som to robil stále aj v minulosti. Prijal som preto ponuku na spoluprácu v rámci KDH plus. Zároveň sa chcem vysporiadať s tým, že končím ako krajský predseda SDKÚ-DS v Prešove. Zvolávam na budúci týždeň krajskú konferenciu SDKÚ-DS, kde sa vzdám tejto funkcie a členstva,“ avizoval.

Figeľ záujem Vokála privítal. "V rámci stratégie KDH Plus formujeme alternatívu voči nezodpovednosti, populizmu, korupcii a zadlžovaniu Slovenska. Edo Vokál je skúsený regionálny politik. Bol 24 rokov primátorom mesta Lipany. Presvedčením je to kresťanský demokrat. Preto som mu ponúkol spoluprácu v rámci KDH plus," vysvetlil motiváciu Figeľ.

Podľa šéfa kresťanských demokratov vždy, keď v uplynulých 25 rokoch išlo o hodnotovú orientáciu národa a demokratický charakter štátu, bolo KDH v prvej línii. "Aj dnes je to tak. Spolu s aktívnymi občanmi, s osobnosťami spoločenského života, odborníkmi a so zodpovednými politikmi budeme v tomto zápase silnejší," dodal.