Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Krištáľové krídlo hľadá svojich laureátov

Krištáľové krídlo hľadá svojich laureátov Foto: Krištáľové krídlo

19. ročník udeľovania prestížnych cien Krištáľové krídlo sa uskutoční 24. januára 2016. Návrh na nominácie môže zasielať aj široká verejnosť.

Bratislava 3. augusta (OTS) - Organizátori a porota Krištáľového krídla už hľadajú budúcich laureátov, ktorí v roku 2015 zaznamenali výnimočné počiny. Do 30. októbra môže svojho favorita navrhnúť na nomináciu aj široká verejnosť. „Nominačnú kampaň uzatvárame už koncom októbra, aby sa všetko organizačne stihlo. Pokiaľ sa po tomto termíne udeje nejaký významný počin, porota sa tým samozrejme bude aj naďalej zaoberať,“ vysvetľuje PR manažérka Krištáľového krídla Katarína Srkala.

V roku 2015 zaznamenalo úspechy mnoho slovenských športovcov, ako aj osobností z kultúrneho a vedeckého života. Peter Sagan sa nedávno umiestnil na 46. mieste na známych pretekoch Tour de France. Krištáľové krídlo si však už neodnesie, lebo ako objasnila organizátorka Krištáľového krídla Mária Vaškovičová, laureátom Krištáľového krídla je možné stať sa len raz a Peter Sagan má svoje krídlo už za rok 2013. „Krištáľové krídlo nie je súťaž. Kto sa už raz stal laureátom, má celoživotné morálne uznanie.

Krištáľové krídlo za rok 2014 si odniesli významné slovenské osobnosti ako napríklad Anton Srholec, Dorota Pospíšilová, Anastasia Kuzminová, či Jozef Vajda. Nomináciu svojho favorita môžete zaslať aj vy, a to v deviatich katégoriách: Hospodárstvo, Medicína a veda, Publicistika a literatúra, Šport, Hudba, Rock Pop Jazz, Divadlo a audiovizuálne umenie, Filantropia, a Mimoriadna cena. Nominačný formulár a pravidlá nominácie nájdete na webstránke Krištáľového krídla www.kristalovekridlo.sk.