Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

K. Krnáč, ktorý je aj nominantom na šéfa NKÚ, odišiel z SaS

Na snímke zľava Pavol Hladký, predseda strany SaS Richard Sulík, podpredseda strany SaS Ľubomír Galko a Kamil Krnáč. Foto: TASR/Martin Baumann

Mihál pre TASR v utorok (26.3.) priznal, že sa obáva odchodu veľkého počtu členov SaS.

Bratislava 27. marca (TASR) - Exposlanec a bývalý kandidát opozície na šéfa Najvyššieho kontrolného úradu Kamil Krnáč odišiel z SaS. Nasledovať ho možno bude aj ďalší bývalý poslanec Jaroslav Suja. "Zvažujem všetky možnosti," povedal pre TASR. O odchode údajne uvažuje aj bývalý kancelár Národnej rady SR (NR) Michal Nižňan. Podľa podpredsedu SaS Ľubomíra Galka nie je žiadny dôvod niekam odchádzať.

Krnáč odišiel pre dlhodobú nespokojnosť so smerovaním SaS. "Už dlhodobo sa nestotožňujem so smerovaním strany. Už ju nevnímam ako symbol boja proti korupcii," povedal pre TASR Krnáč. Tvrdí, že sa pokúšal o zmenu v Republikovej rade, ako aj na poste predsedu, avšak neúspešne. Krnáč hovorí aj o útokoch šéfa SaS Richarda Sulíka voči jeho osobe, voči ktorým sa nemohol brániť.

Liberálov mrzí odchod Krnáča


Liberálov Krnáčov odchod mrzí, ale želajú mu veľa úspechov. "Osobne mi je ľúto každého takéhoto rozhodnutia. SaS je silný tím, ktorý nestojí len na jednotlivcoch. Dôležité je, že členská základňa SaS rastie. Želám bývalým členom SaS veľa osobných a pracovných úspechov," uviedol pre TASR Sulík.

"Mrzí ma to, lebo spolupráca s Kamilom bola dobrá a aj v parlamente to bol jeden z mojich najbližších kolegov," povedal Martin Poliačik. Krnáčov odchod ľutuje aj podpredseda Jozef Mihál. "Kamil Krnáč bol výrazným členom SaS, okrem iného bol poslancom NR, veľmi dobrým nominantom na post šéfa NKÚ," pripomenul Mihál, ktorého tiež mrzí, že "niektorí ľudia nedokážu zniesť, že ich favorit nezvíťazil". Krnáč podporoval v predsedníckom súboji Sulíkovho protikandidáta Jozefa Kollára.

"Chápem, že pre niektorých ľudí je ťažké vyrovnať sa s porážkou. Oceňujem skôr takých, ktorí sa aj po prehre dokážu zomknúť, pracovať v prospech kolektívu a v prvom rade v prospech celej krajiny. Som presvedčený, že aj napriek takýmto odchodom bude SaS úspešná a bude napredovať," reagoval na Krnáčov odchod Galko.

Mihál pre TASR v utorok (26.3.) priznal, že sa obáva odchodu veľkého počtu členov SaS. O odchode uvažuje aj Kollár či Daniel Krajcer. Obaja zvažujú všetky možnosti. Reagovali tak na odvolanie Juraja Miškova z postu podpredsedu na návrh Sulíka, čo Kollárovi podporovatelia považujú za čistky v strane. Podľa informácií TASR sa však Sulík mal vyjadriť, že sa s podporovateľmi jeho protikandidáta vysporiada. Sulík odmieta, že "krágľuje" Kollárových prívržencov. Tvrdí, že má záujem o spoluprácu a aj preto ponúkol post podpredsedu strany Kollárovi. Ten to síce odmietol, ale Sulík uviedol, že ponuka trvá.