Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Poslancovi P. Krupovi polícia zadržala zbrane aj zbrojný preukaz

Peter Krupa Foto: TASR - Pavel Neubauer

Krupa prišiel so zbraňou do Národnej rady v deň, keď bolo prvé stretnutie parlamentných strán, aj o deň neskôr.

Bratislava 25. marca (TASR) - Poslancovi Národnej rady SR za stranu ĽSNS Petrovi Krupovi, ktorý prišiel do parlamentu s pištoľou, polícia zadržala zbrane aj zbrojný preukaz. Mal by sa podrobiť novým psychologickým testom, aby ho dostal naspäť. Informuje o tom Denník N na svojej webovej stránke.

Podľa webu ĽSNS mu "všetky legálne držané zbrane" zabavili dnes. "Príslušníci PZ ako oficiálnu zámienku svojho konania uviedli medializované informácie o poslancovi Krupovi ako držiteľovi zbrojného preukazu," píšu kotlebovci. Na webe podľa denníka priznávajú, že poslanec a podpredseda strany odovzdal parlamentnej ochranke pištoľ značky Grand Power, čo je zbraň kalibru 9 mm.

Podľa Denníka N polícia potvrdila zabavenie zbraní. V tlačovom vyhlásení uvádza, že v piatok o 9.10 hodine zaistili policajti u Krúpu šesť strelných zbraní, ktoré mal v legálnej držbe. "Počas zaisťovania zbraní policajti postupovali plne v súlade s platným zákonom a voči menovanému vystupovali zdvorilo a slušne," píše polícia v tlačovej správe.

Uvádza tam, že môže zaistiť zbrane, strelivo či zbrojný preukaz človeku, u ktorého "možno na základe zistených skutočností očakávať útok na život, zdravie, slobodu alebo zvlášť závažný útok na ľudskú dôstojnosť ohrozenej osoby". Rovnako môže odobrať zbraň aj osobám, ktoré majú predložiť nový lekársky alebo psychologický posudok.

Krupa prišiel so zbraňou do Národnej rady v deň, keď bolo prvé stretnutie parlamentných strán, aj o deň neskôr.