Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Š. Kuffa z OĽaNO kritizoval KDH pre podporu A. Kisku

Štefan Kuffa Foto: TASR/Martin Baumann

Zároveň vyhlásil, že on Kisku voliť nebude.

Bratislava 21. marca (TASR) - Štefanovi Kuffovi z OĽaNO neprekáža dohoda Smeru-SD a KDH na ústavných zmenách v justícii a ochrane manželstva, ale podpora KDH pre prezidentského kandidáta Andreja Kisku.

"Toto je odporný obchod, ktorý ja odmietam. Čo ste za to dostali? Čo vám za to sľúbil ten Kiska?" pýtal sa kresťanských demokratov dnes v pléne.

Kuffovi nejde do hlavy, ako môže KDH Kisku podporovať, keď to nezodpovedá ich ideológii. Zároveň vyhlásil, že on Kisku voliť nebude. Nepozdávajú sa mu totiž Kiskovo vyjadrenie, že nevie, čo je scientológia, keď sa ho na ňu pýtali. "Tak buď je hlupák alebo klame. A KDH tu vykrikuje, že podporí takéhoto kandidáta," kritizoval kolegov.

Kuffa neprezradil, komu dá hlas on. Vyhlásil však, že sa mu páči vyjadrenie Kiskovho protikandidáta premiéra Roberta Fica (Smer-SD), že by určite nepodpísal zákon o registrovaných partnerstvách. "Jeho odpoveď bola nad hviezdy jasnejšia. Len z dvoch slov sa skladala, a to sa mi páčilo. Povedal určite nie. Kiskova odpoveď bola vyhýbavá a ja nemám rád vyhýbavé odpovede v zásadných otázkach," povedal Kuffa.

Ľubomír Galko z SaS sa Kuffu, ktorý obhajuje tradičné manželstvo a rodinu a odmieta Kisku, priamo spýtal, či bude voliť "človeka, ktorý podvádza svoju vlastnú manželku so svojou sekretárkou". Kuffa vidí väčší problém v tom, keď niekto podvádza a potom sa rozvedie. "Ten druhý kandidát podvádzal a ešte sa aj rozviedol. Prvý kandidát stále žije s prvou manželkou a manželstvo je zachované," vysvetlil svoj postoj Kuffa. Nepovedal, či v druhom kole prezidentských volieb dá hlas premiérovi.