Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

Múzeum v Tatranskej Lomnici ostáva zatvorené

Na archívnej snímke Múzeum TANAPu v Tatranskej Lomnici. Foto: TASR/Milan Kapusta

Múzeum TANAP návštevníkov oboznamuje s charakterom tatranskej prírody, jej ochranou a s dejinami sprístupňovania Tatier.

Tatranská Lomnica 20. januára (TASR) – Múzeum Tatranského národného parku (TANAP) v Tatranskej Lomnici ostáva zatvorené až do utorka 25. januára. Návštevníci si tak jeho expozície budú môcť opäť pozrieť od nasledujúceho dňa. Informovala o tom hovorkyňa Štátnych lesov TANAP Martina Petránová.

"Pôvodný plán otvoriť múzeum už cez víkend nevyšiel a výmena okien vo vstupnej hale pokračuje aj v týchto dňoch. Po nej príde na rad ešte upratovanie priestorov," zdôvodnila Petránová. Prehliadka expozícií by mala po otvorení ostať v režime OP, teda vstup bude dovolený len očkovaným a tým, ktorí ochorenie COVID-19 prekonali. "Samozrejmosťou je prekrytie dýchacích ciest respirátorom," upozornila hovorkyňa.

Až do konca apríla je múzeum otvorené od 8.30 do 16.00 h, medzi 12.00 a 13.00 h však treba rátať s prestávkou. Od mája sa otváracie hodiny predĺžia, návštevníci si expozície budú môcť pozrieť od 9.00 do 17.00 h. Múzeum TANAP návštevníkov oboznamuje s charakterom tatranskej prírody, jej ochranou a s dejinami sprístupňovania Tatier. Patrí medzi najnavštevovanejšie múzeá svojho druhu na Slovensku. Jeho expozície si pred pandémiou ročne pozrelo okolo 50.000 ľudí, aktuálne je podľa Petránovej návštevnosť zhruba o tretinu nižšia.