Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

SAPA poskytne finančnú pomoc nezávislým producentským subjektom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Finančnú pomoc môžu tí, ktorí sa ocitli v núdzi, existenčných problémoch alebo potrebujú preklenúť svoju aktuálnu krízovú finančnú situáciu spôsobenú zastavením výroby audiovizuálnych projektov.

Bratislava 29. apríla (TASR) - Slovenská asociácia producentov v audiovízii (SAPA) sa na základe preskúmania aktuálnej situácie audiovizuálneho prostredia rozhodla v máji poskytnúť finančnú pomoc nezávislým producentským spoločnostiam, ktoré sa orientujú predovšetkým na vývoj, realizáciu a šírenie audiovizuálnych diel s kultúrnymi ambíciami a hodnotami. Možnosť čerpať finančnú pomoc a podporu budú mať tí, ktorí sa ocitli v núdzi, v existenčných problémoch alebo potrebujú preklenúť svoju aktuálnu krízovú finančnú situáciu spôsobenú zastavením výroby väčšiny audiovizuálnych projektov.

Ako ďalej uviedol vo vyhlásení Marián Urban, prezident SAPA, asociácia chce podporiť tento projekt sumou do 150.000 eur. "Určený je členom SAPA, zastupovaným subjektom OKS SAPA, ale aj nezávislým producentským subjektom, ktorých audiovizuálne diela boli v období posledných troch rokov preukázateľne šírené v kinách a súčasne televíznym vysielaním či alternatívnymi nosičmi," uvádza sa v tlačovej správe. Štruktúru adresnej a selektívnej pomoci a podpory ako aj podmienky na jej získanie zverejní asociácia začiatkom mája.