Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Kúrenie v nemocnici na Antolskej ulici opravili

V bratislavskej nemocnici na Antolskej ulici začali v piatok 8. januára 2016 opravovať výmenníkovú stanicu. Tá je v súčasnosti pre poruchu kúrenia v mimoriadnom režime, ostalo v nej len 60 pacientov, zvyšných previezli do ďalších nemocníc patriacich pod Univerzitnú nemocnicu Bratislava (UNB). Na snímke malý ohrievač udržujúci teplotu medzi 22 - 24 stupňov Celzia. Foto: TASR/Martin Baumann

Po dnešnej oprave výmenníkovej stanice obnovili kúrenie, v nemocnici sa tak o 19.00 h zruší mimoriadny stav a vráti sa do normálneho režimu.

Bratislava 8. januára (TASR) - Nemocnica na bratislavskej Antolskej ulici obnovuje po havárii s kúrením svoju normálnu prevádzku. Po dnešnej oprave výmenníkovej stanice obnovili kúrenie, v nemocnici sa tak o 19.00 h zruší mimoriadny stav a vráti sa do normálneho režimu.

"Nemocnica začne naplno fungovať, prijímať pacientov aj na hospitalizácie, ženy na pôrody a podobne. Od najbližšieho pracovného dňa sa obnoví aj poskytovanie plánovanej zdravotnej starostlivosti, ambulantnej aj ústavnej," informovala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Petra Stano Maťašovská.



Nemocnica mala problémy s kúrením od utorka (5.1.), pre poruchu nešlo vykúriť celú budovu. Žiadnych nových pacientov tak v nemocnici neprijímali a väčšinu hospitalizovaných s výnimkou vážnych prípadov previezli do ostatných štyroch nemocníc patriacich pod UNB. V nich by mali aj zostať, v špecifických prípadoch bude hospitalizácia opäť pokračovať na Antolskej.

"Počas núdzového režimu nemocnice sa nič mimoriadne nestalo, hospitalizovaní pacienti mali teplotný komfort, preklady pacientov do iných nemocníc UNB boli bez problémov, nikomu sa transportom nezhoršil zdravotný stav. Poskytovanie zdravotnej starostlivosti ostalo zachované. Situácia bola stabilizovaná. Ďakujeme všetkým pacientom za pochopenie, trpezlivosť a spoluprácu," zhrnula Stano Maťašovská.