Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Slovensko

Dobrovodský už vybavil všetky podnety, ktoré čakali na ombudsmana

Na snímke verejný ochranca práv Róbert Dobrovodský. Foto: TASR - Martin Baumann

Dobrovodský ocenil, že parlament prijal novelu Ústavy SR, podľa ktorej ombudsman zostáva vo funkcii aj po uplynutí funkčného obdobia až do zloženia sľubu novým verejným ochrancom práv.

Bratislava 26. apríla (TASR) - Verejný ochranca práv Róbert Dobrovodský vyriešil všetky podnety, ktoré čakali pre absenciu verejného ochrancu práv. V súčasnosti už vybavuje podnety, ktoré prišli od jeho nástupu do funkcie. TASR o tom informoval referent pre mediálnu politiku a komunikačnú stratégiu Kancelárie verejného ochrancu práv (KVOP) Branislav Gigac.

"Verejný ochranca práv posúdil a schválil viac ako 630 podnetov od nástupu do funkcie v decembri 2022. Posúdením a schválením všetkých 620 podnetov, ktoré stáli na stole verejného ochrancu práv z dôvodu osemmesačnej absencie verejného ochrancu práv, sa urobil zásadný posun a občania, ktorí adresovali podnety, budú v krátkom čase informovaní o ich vybavení," povedal.

Dobrovodský tiež ocenil, že parlament prijal novelu Ústavy SR, podľa ktorej ombudsman zostáva vo funkcii aj po uplynutí funkčného obdobia až do zloženia sľubu novým verejným ochrancom práv.