Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

L. Ď. Nicholsonová podala žiadosť o pozastavenie členstva v SaS

Lucia Ďuriš Nicholsonová, archívna snímka. Foto: TASR Pavel Neubauer

Podľa portálu pluska.sk bol dôvodom fakt, že Ďuriš Nicholsonová neobhájila svoje členstvo v republikovej rade.

Bratislava 26. júna (TASR) - Zvolená europoslankyňa za stranu SaS Lucia Ďuriš Nicholsonová podala žiadosť o pozastavenie členstva v strane. Republiková rada strany zatiaľ jej žiadosť neschválila. TASR to potvrdila Ďuriš Nicholsonová.

"Považujem to za interný problém, ktorý zatiaľ nechcem rozmazávať," odpovedala na otázku, prečo požiadala o pozastavenie členstva v SaS.

Neskôr však na sociálnej sieti Nicholsonová uviedla, že jej dôvody sú o hodnotách a princípoch a dodala, že nikam neodchádza. "Potrebujem si vo veľa veciach poupratovať a z nadhľadu sledovať situáciu v politike."

Ďalej uviedla, že sa snaží skĺbiť princípy a hodnoty s tými, aké má dnes SaS. "Vypýtala som si voľno, aby som zistila, či do seba ešte zapadáme," spresnila.

"O pozastavení členstva v strane rozhoduje Republiková rada SaS," povedal pre TASR hovorca strany Róbert Buček s tým, že to SaS považuje za internú záležitosť, ktorú rovnako ako Ďuriš Nicholsonová nebudú v tejto fáze komentovať.

Podľa portálu pluska.sk bol dôvodom fakt, že Ďuriš Nicholsonová neobhájila svoje členstvo v republikovej rade. Podľa portálu tiež údajne chce počas prerušenia zvážiť svoje pôsobenie v SaS a svoj volebný potenciál v budúcich voľbách.