Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

L. Kamenický: Dlhmi nemocníc sa má zaoberať pracovná skupina

Na archívnej snímke minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD). Foto: TASR - Martin Baumann

Slovensko podľa slov ministra dospelo do štádia, keď sa bude musieť komplexnejšie riešiť problematika financovania zdravotníctva.

Bratislava 10. januára (TASR) - Dlhmi štátnych nemocníc sa má zaoberať pracovná skupina. Uviedol to minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SD) po stredajšom rokovaní vlády. Poukázal pritom na to, že ide o dlhodobý problém zdravotníctva.

"Dohodli sme sa, že ministerstvá zdravotníctva, financií a spravodlivosti urobia pracovnú skupinu a na základe nej budeme predkladať predsedovi vlády nejaké riešenia tejto situácie," skonštatoval.

Slovensko podľa slov ministra dospelo do štádia, keď sa bude musieť komplexnejšie riešiť problematika financovania zdravotníctva. "Musíme nájsť komplexné riešenie v rámci zdravotníctva, ako napríklad skracovať splatnosti jednotlivých dodávok a znižovať celkové náklady zdravotníctva," uzavrel.

Šéfka rezortu zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) na otázky TASR, ako chce riešiť finančnú situáciu štátnych nemocníc, ktoré tvoria najväčšiu časť dlhu v zdravotníctve, doteraz neodpovedala. Cez víkend však na sociálnej sieti avizovala, že je pripravená riešiť ich zadlženosť a má riešenie, ktoré chce presadiť.