Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Ľ. Kaník vyzval na odvolanie V. Čisláka

Ľudovít Kaník Foto: TASR/Pavel Neubauer

KDH, Most-Híd, SaS a OĽaNO sa Kaníkovým návrhom nateraz nezaoberajú.


Bratislava 4. februára (TASR) - Minister zdravotníctva Viliam Čislák (nominant Smeru-SD) by mal v parlamente čeliť odvolávaniu. Myslí si to nezaradený poslanec Národnej rady SR Ľudovít Kaník. Obrátil sa preto s výzvou na opozičné strany, aby spolu iniciovali zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu s návrhom na Čislákovo odvolanie.

KDH, Most-Híd, SaS a OĽaNO pre TASR uviedli, že sa Kaníkovým návrhom nateraz nezaoberajú. Momentálne iniciujú zvolanie mimoriadnej schôdze k situácii v školstve a zdravotníctve. Ak by v parlamente nedošlo k schváleniu jej programu, potom sa opoziční poslanci spoločne dohodnú, čo ďalej. Kaníkovi ponúkli, aby sa podpísal pod ich návrh.

Kaník si myslí, že takáto schôdza má zmysel aj tesne pred voľbami. Vláda SR podľa neho odmieta diskutovať o "katastrofálnom stave v zdravotníctve" a zvolanie schôdze s témou odvolania ministra je jedinou možnosťou, aby sa o tom verejne diskutovalo v parlamente.

"Iná forma mimoriadnej schôdze by bola okamžite zablokovaná poslancami Smeru-SD tak, že by nebol schválený program a diskusia o týchto závažných problémoch by bola znemožnená,"
dodal Kaník.

Ministerstvo zdravotníctva sa ku Kaníkovmu úmyslu nevyjadrilo. Dlhodobo však odmieta tvrdenia o katastrofálnom stave v tomto rezorte.