Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Slovensko

Ľ. Machaja má diskreditovať falošný profil na sociálnych sieťach

Na snímke generálny riaditeľ Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) Ľuboš Machaj počas zasadnutia Rady RTVS v Bratislave v stredu 11. augusta 2022. Foto: TASR - Jakub Kotian

Machaj upozornil, že na profile je zverejnený aj jeho profesionálny životopis a sú na ňom zverejňované statusy/vyjadrenia, ktoré majú navodzovať dojem jeho autentických názorov.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 9. apríla (TASR) - Generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj podáva trestné oznámenie. Dôvodom je falošný profil s jeho menom na sociálnych sieťach, ktorý niekto úmyselne založil. Uviedol to vo vyhlásení pre médiá.

Machaj upozornil, že na profile je zverejnený aj jeho profesionálny životopis a sú na ňom zverejňované statusy/vyjadrenia, ktoré majú navodzovať dojem jeho autentických názorov. "Tento užívateľský profil založila a spravuje mne neznáma osoba, ktorá zneužila moju identitu, a to zjavne s cieľom poškodiť moju dobrú povesť v očiach verejnosti," zdôraznil Machaj.

Voči zasahovaniu do osobných práv a poškodzovaniu dobrej povesti sa chce brániť, podáva v tejto súvislosti trestné oznámenie.