Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

L. Parízek prijal dezignovaného dánskeho veľvyslanca R. R. Dinesena

Lukáš Parízek, archívna snímka. Foto: TASR Jakub Kotian

Nový veľvyslanec ocenil vynikajúce bilaterálne vzťahy, konkrétne spomenul návštevu dánskeho predsedu vlády Lars Lokke Rasmussena na Slovensku z mája tohto roku.

Bratislava 20. septembra (TASR) - Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Lukáš Parízek vo štvrtok prijal dezignovaného veľvyslanca Dánskeho kráľovstva v Slovenskej republike so sídlom vo Viedni Reného Rosager Dinesena, ktorý mu pri tejto príležitosti odovzdal kópie poverovacích listín.

Nový veľvyslanec ocenil vynikajúce bilaterálne vzťahy, konkrétne spomenul návštevu dánskeho predsedu vlády Lars Lokke Rasmussena na Slovensku z mája tohto roku. Išlo o prvú návštevu dánskeho predsedu vlády po pätnástich rokoch.

"Slovensko a Dánsko sú členmi EÚ a NATO, zdieľame rovnaké hodnoty, preto v spolupráci na medzinárodnej scéne ide o prirodzené partnerstvo," vyzdvihol Parízek. Ubezpečil, že Slovensko má záujem aj naďalej prehlbovať bilaterálnu reláciu medzi oboma krajinami a zopakoval záujem v nadchádzajúcom roku privítať na Slovensku korunného princa Frederika s misiou podnikateľov. "Ekonomická diplomacia predstavuje príležitosti pre ďalšie prehlbovanie hospodárskej spolupráce," povedal.