Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Slovensko

L. Parízek: SR a India majú záujem na posilnení obchodnej spolupráce

Štátny tajomník L. Parízek otvoril v Dillí piaty ročník India-Europe 29 Biznis fóra. Foto: MZVaEZ SR

Partneri sa zhodli na vynikajúcej úrovni politických bilaterálnych vzťahov a vôli oboch strán prehĺbiť spoluprácu a zintenzívniť vzájomný obchod a investície.

Bratislava 22. novembra (TASR) - Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Lukáš Parízek rokoval dnes (22. novembra 2019) v rámci pracovnej návštevy Indie so štátnym ministrom zahraničných vecí Indie Vallamvellym Mulareedharanom.

Partneri sa zhodli na vynikajúcej úrovni politických bilaterálnych vzťahov a vôli oboch strán prehĺbiť spoluprácu a zintenzívniť vzájomný obchod a investície. "India je významným globálnym partnerom a najrýchlejšie rastúcou ekonomikou na svete. Slovenská republika a India stavajú na dlhoročných vynikajúcich vzťahoch. Je v našom záujme tieto vzťahy prehĺbiť a posilniť, najmä v oblasti ekonomickej spolupráce," uviedol L. Parízek.

Štátny tajomník L. Parízek bol včera (21. novembra 2019) čestným hosťom recepcie pod názvom Velvet Street Event, ktorú pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie usporiadal veľvyslanec Slovenskej republiky v Indii Ivan Lančarič spolu s veľvyslancom Českej republiky v Indii Milanom Hovorkom.