Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

L. Žitňanská odsúdila prejavy namierené proti pochodu Dúhový Pride

Lucia Žitňanská Foto: TASR - Martin Baumann

Žitňanská je presvedčená, že ľudia by bez ohľadu na sexuálnu orientáciu mali mať vytvorený taký legislatívny priestor, aby si mohli usporiadať svoj život.

Bratislava 29. júla (TASR) – Ministerka spravodlivosti a podpredsedníčka vládnej strany Most-Híd Lucia Žitňanská odsúdila prejavy nenávisti, ktoré sa objavili aj v súvislosti so sobotňajším (30.7.) podujatím Dúhový Pride Bratislava.

Žitňanská, ktorá je predsedníčkou Výboru pre práva lesieb, gejov, bisexuálnych, transrodových a intersexuálnych osôb je presvedčená, že ľudia by bez ohľadu na sexuálnu orientáciu mali mať vytvorený taký legislatívny priestor, aby si mohli usporiadať svoj život.

„Rešpektujem rôzne názory k tejto téme, odsudzujem ale šírenie nenávisti, ktorého sme svedkami, napríklad aj v súvislosti so zajtrajším pochodom Pride,“ uviedla dnes na sociálnej sieti.

Ministerka zopakovala, že politická klíma dnes nepraje LGBTI komunite, pokiaľ ide o zvyšovanie právnych garancií alebo jej postavenia v spoločnosti. „Korektnú a vecnú diskusiu okolo právneho uznania LGBTI párov považujem naďalej za dôležitú,“ zdôraznila. Právna úprava bude môcť byť podľa nej presadená vtedy, keď túto komunitu akceptuje väčšina vo vláde, väčšina v parlamente aj v spoločnosti.